Jetzt Traumurlaub buchen
-
+
-
+
Cijene i
raspoloživost

Okolina

Otok Brač

Otok Brač je najveći otok u Dalmaciji i treći najveći na Jadranskom moru. Brač se nalazi između Splita i otoka Hvara. Već nakon 1,5 sata leta (let + transfer) možete uživati na najljepšoj plaži u Hrvatskoj, na Zlatnom ratu.

S otoka sunca, kamena i mora potječe i i poznati bijeli vapnenac koji je poznat u cijelom svijetu. S ovim vapnencem su građene mnoge poznate građevine, kao npr. Bijela kuća ili Parlament u Beču.

Otok Brač nam se otkriva dvostruko: s jedne strane kroz razvedenu obalu, prekrasne plaže i uvale, kristalno čistim morem i  malim turističkim mjestima te s druge strane kroz surovu  unutrašnjost sa kamenolomima, starim crkvama i spomenicima, maslinicima te drevnim naseljima.

 

Bol

Bol, usnulo ribarsko naselje sa svojom malom lukom nalazi se na južnoj obali otoka Brača. U Bolu možete steći raznovrsne dojmove, s jedne strane ističe se  po svojim prekrasnim šljunčanim plažama i kristalno čistim morem, s druge strane, kroz fascinantne krajolike i kulturno-povijesne znamenitosti.

Jedna od atrakcija Bola je pogled s Vidove gore i prije svega poznata plaža Zlatni rat. Strme stijene Vidove gore štite leđa Bolu dok se Zlatni rat pruža u more prekrasnih boja.

Vidova gora je najveća planina dalmatinskih otoka s 778 nadmorske visine. Ukoliko vrijeme dopušta s Vidove gore pogled se pruža sve do Italije.

Plaža "Zlatni Rat" je rt od bijelog šljunka koji strši oko 500 metara u more koje tvore vjetar i valovi. Vrh plaže ponekad je okrenut zapadu, ponekad istoku - ovisno o tome kako ih mijenjaju oceanske struje i vjetrovi. Zbog borove šume Zlatni Rat uvijek nudi mir s jedne strane, sunčanje i kupanje ovdje su posebna poslastica.

"Prva Dalmatinska Vinarska Zadruga" vinski podrum koji datira iz 1903. g. potpuno preuređen i renoviran sadrži kušaonu te bogatu ponudu kvalitetnih vina.

Dominikanski samostan iz 15. st. nalazi se u idiličnom položaju između dvije prekrasne šljunčane plaže. Samostanski muzej čuva bogatu zbirku pretpovijesnih izložaka, numizmatičku kolekciju, kolekciju podmorske arheologije, kolekciju misnog ruha kao i arhivu inkunabula, knjiga i dekreta od 15. stoljeća pa nadalje.

 

 

 

Zlatni Rat

Zlatni Rat

Vidova Gora

[Translate to Kroatisch:] Vidova Gora

Bol

Bol

Vinski podrum Bol

Vinski podrum Bol